alle blogs

Sinterklaas surprise ideeen

Sinterklaas basis surprises

Sinterklaas is een tijd van samenzijn en vreugde. Met deze creatieve ideeën creëer je een feestelijke surprises met als basis: wc-rollen, folie, lijm, verf.

1. Sinterklaas boot
Benodigdheden: Wc-rollen, folie, verf, lijm, kleine speelgoed-pietjes, papier.
Stappen: Vorm met folie de basis van een boot. Gebruik wc-rollen voor de schoorsteen en mast. Schilder het geheel in bootkleuren. Voeg details toe met papier voor zeilen en kleine Pietjes die op de boot werken.

2. Sinterklaas pietenhuis
Benodigdheden: Wc-rollen, verf, lijm, gekleurd papier, kleine accessoires (mini-speelgoed of knutselbenodigdheden).
Stappen: Stapel en lijm wc-rollen in de vorm van een huis. Schilder het in vrolijke kleuren. Voeg ramen, deuren en andere details toe met gekleurd papier. Gebruik kleine voorwerpen om de binnenkant te versieren.

3. Sinterklaas surprise auto
Benodigdheden: Wc-rollen, folie, verf, lijm, kleine wieltjes, karton.
Stappen: Vorm een auto van folie. Gebruik wc-rollen als wielen en verf ze in autokleuren. Maak van karton stoelen en andere details om op de auto te plakken.

4. Sinterklaas surprise schatkist
Benodigdheden: Wc-rollen, folie, verf, lijm, kleine speelgoedmunten of juwelen, karton.
Stappen: Gebruik folie en een schoenendoos om een kistvorm te creëren. Gebruik wc-rollen als poten. Schilder het geheel in een houtpatroon. Voeg details toe met kleine speelgoedmunten of juwelen.

5. Sinterklaas surprise trein
Benodigdheden: Wc-rollen, folie, verf, lijm, karton, kleine speelgoedwagonnetjes.
Stappen: Maak een trein van wc-rollen, bevestig ze aan elkaar met folie en lijm. Schilder de trein in levendige kleuren en voeg kartonnen details toe. Bevestig kleine speelgoedwagonnetjes aan de trein.

Wil je meer ideeen om te knutselen met je kinderen? Bekijk dan deze blog.

blogs kiddie