Soorten kinderopvang

Kinderdagverblijf

Een kinderdagverblijf is een speciale faciliteit die kinderopvang biedt aan baby’s, peuters en jonge kinderen. Dit kinderopvangcentrum is ontworpen om een veilige en stimulerende omgeving te bieden voor de ontwikkeling van kinderen. Bij kinderdagverblijven zorgen professionele pedagogische medewerkers voor de kinderen, terwijl ze zich bezighouden met educatieve activiteiten, spelen en het opbouwen van sociale vaardigheden. Het kinderdagverblijf is toegewijd aan de groei en het welzijn van kinderen, en biedt een warme en liefdevolle omgeving waar ze zich thuis kunnen voelen terwijl ze leren en groeien.

Een peuterspeelzaal valt ook binnen deze categorie. Een peuterspeelzaal is een voorziening waar peuters, meestal in de leeftijd van 2 tot 4 jaar, terechtkunnen voor (extra) educatieve en sociale activiteiten.

Gastouder key visual

Gastouders

Een gastouderopvang biedt persoonlijke en huiselijke kinderopvang voor kinderen in een vertrouwde omgeving. Gastouders zetten zich in voor de zorg, ontwikkeling en het welzijn van kinderen met, in overleg, flexibele uren. Bij de gastouderopvang kunnen kinderen spelen, leren en sociale vaardigheden ontwikkelen onder toezicht van een toegewijde en gecertificeerde gastouder. Zij creëren een warme en liefdevolle omgeving waar kinderen kunnen gedijen terwijl ze de wereld om hen heen ontdekken.

BSO key visual

BSO

De Buitenschoolse Opvang (BSO) is een stimulerende en leuke omgeving voor schoolgaande kinderen buiten schooltijd. Bij BSO faciliteren ze een scala aan boeiende activiteiten en avonturen om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling en hen te helpen plezier te hebben na de schooldag. De BSO biedt een veilige, vertrouwde en speelse omgeving waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en ook veel extra activiteiten na school kunnen doen zoals zwemmen en sporten. BSO-medewerkers zorgen ervoor dat elk kind wordt aangemoedigd en gesteund terwijl ze genieten van spannende en leerzame ervaringen.