alle blogs

Snoepgoed, pepernoten en chocoladeletters

Sinterklaas ideeen

Sinterklaas is een tijd van samenzijn en vreugde. Met deze creatieve ideeën creëer je een feestelijke sfeer voor kinderen en volwassenen om samen te genieten van dit traditionele Nederlandse feest.

1. Sinterklaas knutselwerkjes
Stimuleer de creativiteit van kinderen met leuke knutselactiviteiten. Denk aan het maken van Sinterklaas-mijterhoeden, stoombootjes van karton, of pietenmutsen. Organiseer een knutselmiddag waar kinderen samen met ouders of begeleiders deze leuke items kunnen maken.

2. Pepernoten bakken
Een van de meest iconische tradities tijdens Sinterklaas is het bakken van pepernoten. Nodig kinderen uit om samen pepernoten te maken. Laat ze het deeg kneden, kleine balletjes rollen en dan samen bakken. Het hele huis zal zich vullen met een heerlijke geur!

3. Sinterklaasverhaal of -film
Organiseer een gezellige voorleessessie waarbij iemand het verhaal van Sinterklaas vertelt. Of bekijk een leuke Sinterklaasfilm samen met de kinderen. Het delen van verhalen versterkt de magie van deze feestelijke tijd. In 2023 staan er bij Netflix helaas geen Sinterklaasfilms in de programmering.

4. Cadeautjes speurtocht
Zet een leuke speurtocht uit waarbij kinderen op zoek gaan naar verstopte chocolademunten, cadeautjes of aanwijzingen die leiden naar de schat. Dit zorgt voor opwinding en plezier voor de kleintjes.

5. Sinterklaas Knutselwerkjes
Een fotobooth opzetten met Sinterklaas- en Pieten-accessoires kan voor veel plezier zorgen. Laat de kinderen zich verkleden, grappige foto’s maken en herinneringen vastleggen.

6. Cadeau-uitwisseling
Organiseer een kleine cadeau-uitwisseling tussen de kinderen. Laat ieder kind een klein cadeautje meenemen dat vervolgens onderling wordt geruild. Zo leren ze ook de vreugde van het geven kennen.

blogs kiddie